Yoga och meditation

Yoga och meditation är två metoder många använder för att komma ned i varv och för att få en bättre sinnesstämning. Begreppen är ganska vida och det finns ett stort utbud av olika program att följa. Meditation kan beskrivas som olika tekniker såsom andning, visualisering och att hålla olika fokuspunkter. Det viktiga är att släppa nuet, och låta tankarna försvinna för ett tag. Forskning har visat att det är bra för välmåendet att göra meditativa saker, vi behöver helt enkelt släppa taget om vardagens rutiner emellanåt.

Varför har Yoga blivit så populärt?

I dagens informationssamhälle känner många sig överväldigade av all stress vi utsätts för. Ett yogapass eller två varje vecka, kan skapa en bättre balans i livet. Yogan är då ett verktyg som låter oss hitta ett inre lugn och fokusera på saker som andningen och i vilken ställning vi befinner oss i. Yoga kan vara ett bra verktyg för att hitta både en fysik och psykisk god hälsa. Den som inte vill besöka en yogastudio kan faktiskt börja hemma. En yogamatta eller ett vanligt liggunderlag räcker utmärkt och övningar finns att hämta på nätet.

Hitta ett inre lugn

Inte alla behöver använda yoga eller meditation för att hitta en lugnare vardag. För många räcker det att regelbundet besöka naturen, eller ta kvällspromenader. Viktigt är att man då verkligen släpper alla tankar som maler och fokuserar på sin omgivning. Fysisk träning på måttlig nivå, har också positiva effekter för att lära sig att slappna av. Kan man sedan hitta en bra sömnrutin så har man alla förutsättningar för att stå emot dagens något stressiga samhälle. Oavsett om man ger meditation eller Yoga en chans, har man allt att vinna på att aktivt försöka hitta ett inre lugn.

flash-blog