Förbättra kassaflödet för ditt gym

Att äga ett gym kan vara en lönsam verksamhet, men ibland kan kassaflödet bli begränsat. Oavsett om det är en coronapandemi eller något annat som gör att kunderna uteblir så finns det hjälp att få för att förbättra kassaflödet.

Lyckas som gymägare

Ett gym kan vara en stor tillgång för privatpersoner och företagare, men även för kommunen. De flesta uppskattar möjligheten att få ett brett utbud av maskiner och träningstillbehör samt få rådgivning och stöttning av professionella gyminstruktörer. Nyårslöften brukar ofta inkludera fler pass på gymmet och strax efter nyår ser många gym en ökning av antalet medlemmar. Dock blir det inte alltid som man har tänkt sig. Ibland kan kundkretsen vara så liten att gymmet knappt går med vinst och om det håller i sig en längre period kan gymmet hotas av konkurs. Då kan det vara bra att veta vad man kan göra åt saken.

I många fall är ett minskat kundantal en övergående fas, men ibland kan den fasen bli plågsamt utdragen. Kanske kan en checkkredit hjälpa ditt gym att komma på fötter igen. Det är ingen permanent lösning, men det kan definitivt vara en temporär lösning för ett företag eller en verksamhet som befinner sig i en tillfällig svacka. Andra lösningar kan vara att försöka få ekonomisk hjälp från nära och kära. Kanske kan du till och med be trogna och hängivna kunder om en solidarisk insamling för att rädda gymmet.

flash-blog