Träna hemma – Det här behöver du

Att träna hemma är ett effektivt sätt att klämma in ett träningspass även när tiden inte riktigt räcker till. Processen att ta sig till och från gymmet med allt vad det innebär har nog ställt in många träningspass genom tiderna. Tänk då att kunna slippa den extra tiden och istället kunna ta ett långt eller kort träningspass i vardagsrummet när än lusten faller på. Visst låter det bra?

Tre bra träningsredskap

Ett hemmagym behöver inte mycket redskap, men det finns några saker du bör investera i för att göra träningen så behaglig och rolig som möjligt. En yogamatta eller träningsmatta är perfekt för hemmaträning. Att sitta eller ligga direkt på golvet vid olika övningar är inte bra för ryggen, och inte heller särskilt behagligt.

Ett starkt träningsband i gummi är ett otroligt bra träningsredskap, och går att förvara och ta med sig överallt. Med hjälp av det tränar du benen och rumpan på ett effektivt sätt.

Till sist rekommenderar vi ett bra hopprep. Få saker får upp konditionen på ett så bra sätt, och det är en perfekt uppvärmning inför träningspasset.

Med kroppen som vikt

Hemma behöver du inte lyfta vikter för att träna dina muskler. Genom armhävningar, situps och andra styrkeövningar är det enkelt att träna hela kroppen bara genom att använda sin egen kroppsvikt. Sök på youtube efter till exempel pilates eller “work out from home” för att hitta bra övningar som passar dig.

flash-blog