Så minskar du smittorisken vid träning

Under coronapandemin har alltfler blivit medvetna om smittorisken i samhället. Bakterier och virus finns överallt och det finns alltid en risk att bli smittad. Många undrar om det är säkert att träna under en pandemi samt hur träningen bör utformas för att vara säker för en själv och andra människor. Här kan du läsa mer om hur du minskar smittorisken vid träning.

Använd handsprit

Att tvätta händerna ordentligt och använda handsprit är mycket effektivt mot smittspridning. Generellt sett fungerar handsprit lika bra som tvål och vatten. Det är framför allt smidigt och möjligt att ta med sig överallt. För att handspriten ska ha god effekt är det viktigt att ta en tillräcklig mängd. Händerna, inklusive handryggen och mellan fingrarna där många bakterier fastnar, ska täckas. Handspriten är utmärkt att ta med till gymmet eller ut på träningen. Det är rekommenderat att använda det både innan och efter träning. Hos Printer.se hittar du handsprit med eget tryck som effektivt dödar bakterier och virus. Samtliga handspritprodukter går att trycka med valfri logga eller budskap. Printer.se har olika typer av handsprit, inklusive gel och spray, i både stora och små förpackningar. Här hittar du även större pumpflaskor som passar på gym och kontor.

Träna inte om du känner dig sjuk

Om du känner dig det minsta sjuk bör du avstå från att träna på gym. Respektera andras hälsa och utsätt dem inte för smittspridning. Om du vill ha lättare motion kan du gå ut på en promenad.

Håll avstånd

Vid virusspridning är det viktigt att hålla avstånd. Detta gäller även vid träning, oavsett om du är på gymmet eller ute och löptränar i grupp.

Torka av och desinfektera redskap

Om du tränar på gym är det viktigt att du torkar av och desinfekterar redskapen innan och efter användning. Det gäller både inomhus- och utomhusgym.

flash-blog