Minska din inflammation med kost

Varje idrottare som utsätter sin kropp för extremt hård träning vecka in och vecka ut, fylld med tunga vikter och långa löppass är på ett eller annat sätt inflammerad. Dessa aktiviteter har alla en djup påverkan på kroppen. De initierar inte bara positiva förbättringar i styrka, muskeltillväxt och ökad uthållighet, utan de ökar också mängden inflammation i kroppen, vilket kan vara farligt. Denna inflammation kan bero på stress och den efterföljande frisättningen av kortisol i kroppen, svullnad i leder eller nedbrytning och uppbyggnad av muskelprotein.

Välj rätt kost

Utan den rätta typen av näring och kunskap om de livsmedel som kan orsaka inflammation, kan du komma att göra saken än värre. Istället för att ta en Voltaren varje gång kroppen säger ifrån, kan det vara smart att ta en mer proaktiv approach till problemet. Rätt livsmedel och kosttillskott hjälper till att minska inflammation i kroppen och hjälper även kroppen att återhämta sig. Om du varken äter eller kompletterar för att redogöra för detta kan du allvarligt hindra dina resultat och påverka dina träningspass negativt.

Här följer några av de livsmedel och kosttillskott som bör läggas till din kost för att lindra och kontrollera inflammation i kroppen.

  • Juice: Genom att göra juicer av färsk frukt så bryts cellväggarna i frukten och grönsakerna, näringsämnena görs mer tillgängliga och det gör dessutom att kroppen snabbt kan ta upp stora doser av vitaminer, mineraler och antioxidanter, som alla kan hjälpa till att bekämpa inflammation.
  • Probiotika: Probiotika från antingen kosttillskott eller fermenterade livsmedel hjälper till att bygga immunitet och kontrollera infektioner orsakade av underliggande inflammation i kroppen genom att förse kroppen med goda tarmbakterier.
  • Ananas: Ananas är både fullpackad med C-vitamin och bromelain. Bromelain hjälper till att bryta ner proteiner, hjälper till med matsmältningen, minskar svullnad och kan till och med förbättra blodcirkulationen.
flash-blog