Behöver du en hårtransplantation för att må bättre?

Att träna och ha en sund kropp bidrar till bättre välmående och bättre självförtroende. När man mår bra på insidan kommer det även att märkas på utsidan. Men i vissa fall kan det vara svårt att få ett bättre självförtroende genom enbart en sund livsstil.

Självförtroende och träning

Många som tränar regelbundet och bygger upp en bra fysik får ett bättre självförtroende på köpet. Det är nästan som om en starkare kropp per automatik ger ett starkare psyke och därmed ett bättre självförtroende. De flesta kan vittna om att de upplever en stor skillnad på deras psykiska välmående när de tränar regelbundet och när de inte gör det, vilket inte är så konstigt. Förutom att en starkare kropp kan få oss att bli mer nöjda med vår spegelbild och få oss att känna oss mer kapabla att hantera olika vardagssituationer, så bidrar regelbunden fysisk aktivitet till att vi känner oss allmänt lättsinnade. Fysisk aktivitet är därför en bra medicin mot nedstämdhet och depression.

God hälsa och träning räcker inte alltid

I många fall sitter det dåliga självförtroendet inte i vikten eller i en osund kropp. En del lider av dåligt självförtroende på grund av att de inte är nöjda med en kroppsdel eller sitt utseende över lag. Att vara tunnhårig eller att helt sakna hår kan vara en av orsakerna till att man inte har ett självförtroende på topp. Det är mycket vanligt att kvinnor löser det med hjälp av hårförlängning eller med några extra clips med hår i frisyren för att få håret att se tjockare ut. Män å andra sidan har inte lika många alternativ. Hårtransplantation hos Nordic Hair är för många män den enda lösningen för att få ett hållbart och snabbt resultat.

Utöver avsaknaden av hår är det många som inte är nöjda med sina ansiktsdrag. Både män och kvinnor besöker därför plastikkirurger för att utföra olika typer av ingrepp i ansiktet eller injicerar botox och fillers i exempelvis läppar och kindben.

flash-blog