Välj rätt träningskläder

Även om det aldrig bör vara en modevisning att gå till gymmet, så är det fortfarande viktigt att se bra ut. ”Look good, feel good”, eller hur? Att ha bekväma kläder som du känner dig säker i och som möjliggör diverse rörelser hjälper dig att ta dig igenom dina träningspass och kanske till och med hålla dig lite mer motiverad. Här är vad du bör tänka på när det är dags att investera i träningskläder och skor.

Träningskläder

Den typ av material som du tränar i på gymmet bör hålla dig torr, bekväm och sval. Ditt huvudfokus när du tränar borde vara att ge allt, och därför kan du inte känna dig osäker eller obekväm i de kläder du har på dig, det kommer att påverka din träning. Beroende på vilken typ av träning du utför, så kan olika kläder passa bättre eller sämre till ändamålet. På gorilla sports så kan du hitta ett stort utbud av träningskläder som låter dig välja den perfekta outfiten för din just träning. Leta efter kläder tillverkade av syntetiskt material som nylon, akryl eller polypropen för en bra balans mellan funktionalitet och komfort. Bomull är förmodligen det vanligaste materialet när det kommer till träningskläder, eftersom det är rimligt prissatt, andas och är bekvämt. Men det tenderar att hålla fukt och bli ganska tung om du svettas. Beroende på klimatet och träningens intensitet så kan bomull antingen fungera, eller inte fungera.

Träningsskor

Innan du bestämmer dig för en sko är det viktigt att prova på några olika modeller tills du hittar den som känns rätt. När du är i butiken kan du testa den potentiella skon genom att gå runt i butiken med skorna på för att känna passform och dämpning. För att hitta den perfekta passformen är det också viktigt att bära strumpor som du skulle ha på dig medan du tränar. Se också till att du väljer den sko som är rätt för den aktivitet den ska användas för. Om du löptränar mycket är det viktigt att välja en sko med en stor, mjuk sula som absorberar kraften från löpningen. Om du däremot lyfter tunga, fria vikter så bör du istället vända dig till en sko med en sula som är hård och horisontal.

flash-blog