Hälsa och träning

Hälsan är bland det viktigaste en människa har och därför måste vi börja leva mer hälsosamt. Du kommer nu att få läsa om träning och hälsa och vad du kan göra för att komma igång med din träning.

Börja träna

Det är väldigt enkelt att säga att man ska börja träna, men det är svårt att verkligen ta tag i det, så hur gör man egentligen? Det ska vi berätta nu.

  • Hitta motivationen

Det första du behöver göra för att komma igång med din träning är att hitta motivationen. Det bästa sättet att hitta motivation på är att fundera över vad du behöver göra för att bli hälsosammare. Behöver du gå upp eller ned i vikt, eller vill du bygga muskler? När du vet vart du vill komma med din träning sätter du upp ett långsiktigt mål och sedan små mål längst vägen. När du sedan börjar träna och ser att du når dina mål kommer du att få motivation till att fortsätta.

  • Anlita en personlig tränare

Om du har svårt att fullfölja ditt träningspass och ger upp direkt när det blir jobbigt kan du behöva anlita en personlig tränare. En personlig tränare kommer att peppa dig och hjälpa dig under hela träningspasset.

  • Ändra kosten sakta

Om du behöver ändra något i din kost behöver förändringen ske långsamt. Om du plockar bort alla kolhydrater och allt socker direkt kommer du att falla tillbaka till skräpmaten väldigt fort. Börja därför att dra ned på sockerintaget vid till exempel frukosten och efter cirka två veckor kan du dra ned på sockret vid frukost och lunch och så vidare.

  • Träna med en kompis

Att träna med en kompis kommer att göra ditt träningspass roligare och du kommer kunna hålla kvar motivationen genom hela passet. Försök träna med en kompis som kan peppa dig samtidigt som ni tränar, de kan få passet att kännas enklare.

flash-blog