Bästa träning för fettförbränning

Många försöker komma i bättre form med hjälp av träning, men det kan vara svårt att veta vilken träning som ger bäst resultat. Ofta hör man förslag som att träna lågintensivt eller högintensivt, eller en blandning av dem båda.

Konditionsträning eller styrketräning

Det är inte riktigt sant att man måste konditionsträna för att bränna fett på kroppen, då promenader och styrketräning kan åstadkomma ungefär samma sak. Sant är dock att konditionsträning som löpning bränner en hel del kalorier, vilket är gynnsamt för att gå ned i vikt. Egentligen är all konditionstärning där man svettas ungefär lika bra, beroende på vad man själv föredrar. Att träna styrka har den fördelen att man behåller sin muskelmassa medan man går ned i kroppsvikt, vilket är viktigt. Många vill inte bara gå ned i vikt, utan istället forma om kroppen, så att den blir både starkare och ser mer vältränad ut. En snabb viktnedgång kan dock leda till att huden blir slapp om man bär på stor övervikt. En del vänder sig då till kliniker som https://citadellkliniken.com/ för att komma till rätta med problemen. Där finns även hjälp med fettsugning och även bodycontouring, för att åtgärda särskilda problemområden på kroppen. Man kan även få särskild hjälp med att åtgärda hudöverskott som kan vara en följd av en större viktnedgång efter träning och en bra diet.

Maten det viktigaste

Den bästa träningen för att gå ned i vikt är förmodligen en blandning mellan lågintensiv träning, som promenader, styrketräning och träning med lite högre puls. Ett enkelt upplägg kan vara att få in dagliga promenader på omkring 10 000 steg. Därutöver tränar man konditionsträning som löpning eller cykling 1-2 dagar i veckan, samt styrketräning för hela kroppen 1-2 dagar. Det viktigaste för att effektivt minska på underhudsfettet är fortfarande mängden mat man äter. Man brukar säga att ens diet avgör cirka 80% av resultatet.

flash-blog